Vind de leukste reis

Kasteel Huis Bergh

Gelderland / s-Heerenberg
  1 van 4
Aan de rand van het stadje 's-Heerenberg ligt het imposante kasteel Huis Bergh. Het behoort tot de grootste en belangrijkste kastelen van Nederland. De bouw- en bewonersgeschiedenis gaat terug tot de Middeleeuwen. Het kasteel is ingericht met een belangrijke, voornamelijk laatmiddeleeuwse, kunstverzameling. Kasteel Huis Bergh in ‘s Heerenberg is een kasteel zoals het hoort te zijn. Compleet met een slotgracht, een ophaalbrug, wapperende vlaggen, rood-wit gekleurde luiken en verdediging storens. Eens was het imposante kasteel het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Tegenwoordig kan iedereen zich terugtrekken in een kasteeltoren en zich baden in luxe.
Twee van de drie oorspronkelijke verdedigingstorens op de voorburcht zijn ingericht als luxueuze suite voor twee personen. Daar kunnen gasten de sfeer van de Middeleeuwen proeven en de intimiteit ervaren van de dikke kasteelmuren, de nisjes en de smalle wenteltrap. Hetgeen op zich al een volstrekt unieke ervaring is. Tegelijkertijd laat de luxe inrichting van de suites niets te wensen over. Ze zijn voorzien van alle gemakken zoals een moderne badkamer, draadloos internet en een flatscreen. De twee suites bevinden zich in de platte toren en in de ronde toren. Beide suites bestaan uit twee verdiepingen.
 
Op de eerste verdieping zijn de slaap- en badkamer. De ronde vorm, de mooie houten vloer en de kleine nisjes met glas-in-lood-ramen geven de kamers een bijzondere sfeer. Op de tweede verdieping is een salon ingericht met een comfortabele bank en fauteuils. Ook zijn er een kitchenette met een eettafel. Allebei de torens hebben een eigen zonneterras in de buurt van de toren. Gasten kunnen hier genieten van de rust en het uitzicht op het kasteel en het achttiende-eeuwse parkbos De Plantage.
Type B&B
Meer info, prijs & reserveren
 

Zoek bestemming

Trefwoord:
Met of zonder kinderen:
Categorie:  

Regio:


© 2019, VindDeLeuksteVakantie.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate