Vind de leukste reis

De Kraak van Van Dam

Friesland / Oosterbierum
  1 van 9

Logeren in een voormalige dorpskerk – da’s weer eens wat anders! De Kraak van Van Dam in het Friese terpdorpje Oosterbierum is voor gezinnen een geweldige vakantieaccommodatie. Tussen de preekstoel en het orgel strekt zich een grote binnenruimte uit met een binnenterras, een heerlijke hangbank en een grote familietafel. Buiten wacht een uit de kluiten gewassen tuin met fruitbomen en verschillende zitjes. Tussen de beukenhagen is het een prima plek voor een spelletje jeu de boules, of gewoon om lekker in een ligstoel te luieren. Of in een hangmat, want die zijn er ook!

 

Op luttele minuten rijden van het dorp staat een grote piramide met een uniek speelparadijs. Naast springkussens en ballenbakken heb je hier een Experimentarium met 50 Doe-dingen. Als je die zat bent kun je Technogolf spelen of een CD opnemen in de Muziekstudio. Bij slecht weer vermaak je je dus wel! Volop zonneschijn? Dan kun je picknicken op de Waddenzeedijk, bootje varen in Harlingen of een dagtrip maken naar een van de Waddeneilanden. Vanuit Harlingen vaar je binnen 45 minuten naar Vlieland of Terschelling, en vanuit Holwerd naar Ameland.

 

Van wal steken is trouwens niet echt nodig. De hele regio maakt deel uit van een knooppuntennetwerk voor fietsers, en fietsen zijn bij de huur van De Kraak inbegrepen! In de oude universiteitsstad Franeker is een wonderbaarlijk Planetarium te zien, in de havenstad Harlingen is altijd vertier. En anders biedt De Kraak zelf ook genoeg te doen met een klassiek biljart, een librije met kunstboeken en een kast vol leuke spelletjes.

Type Vakantiehuis
Meer info, prijs & reserveren
 

Zoek bestemming

Trefwoord:
Met of zonder kinderen:
Categorie:  

Regio:


© 2019, VindDeLeuksteVakantie.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate