Vind de leukste reis

JHM Kindermuseum

Noord-Holland / Amsterdam
  1 van 2

In het warme en speels ingerichte huis van het JHM Kindermuseum woont de joodse familie Hollander. Bij hen thuis ben je van harte welkom! De Hollanders houden van de joodse traditie; ieder op zijn eigen manier, soms serieus, soms met een knipoog. En wat leuk is, je kunt er van alles doen. Vlecht je eigen brood in de keuken, laat van je horen in de muziekkamer en zie het eens van een andere kant in de studeerkamer.

 

Kom kijken, genieten, vragen en leren. Max de Matze is de gids in dit drie verdiepingen tellende huis. In iedere kamer neemt hij je bij de hand en geeft waar nodig toelichting. Hij zit vol grappen, bezit veel wijsheid en maakt van het bezoek een feestje.

 

Een sprekende muur vertelt wat de Obbene Sjoel in het verleden heeft meegemaakt. De muur is beschadigd en zal niet meer worden gerepareerd, opdat niemand kan vergeten dat er in tijden van oorlog veel kapot is gemaakt. Voorwerpen, filmbeelden, gedichten in de muur, en herinneringen van de familie Hollander vertellen over de geschiedenis van de joden in Amsterdam. Kinderen en volwassen bezoekers worden uitgenodigd een persoonlijke herinnering op te schrijven en bij de muur achter te laten.

Meer info, prijs & reserveren
 

Zoek bestemming

Trefwoord:
Met of zonder kinderen:
Categorie:  

Regio:


© 2019, VindDeLeuksteVakantie.nl, All rights reserved.
Webdesign: Pixelerate